Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мисля,че са един дол дренки всички отделно продаващи се тампони.
    Освен полиуретана.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Здравейте колеги да попитам,от скоро като дръпна лоста на скоростите към 1ва или го бутна към 5та като го пусна не се връща!

Дали е от жилото че жената от втора много жестоко влиза в 1ва за6щото лоста не се връща и е много кофти.Дигнах манщончето на скоростите там си е гресирано със зелана грес,това ме навява на мисълта 4е ще да е от жило каво мога да го направя или да купувам ново и каква му е реалната цена!

за 156 цата от подписа!
      Мерси!

Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
      Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
        Здравейте колеги да попитам,от скоро като дръпна лоста на скоростите към 1ва или го бутна към 5та като го пусна не се връща!

Дали е от жилото че жената от втора много жестоко влиза в 1ва за6щото лоста не се връща и е много кофти.Дигнах манщончето на скоростите там си е гресирано със зелана грес,това ме навява на мисълта 4е ще да е от жило каво мога да го направя или да купувам ново и каква му е реалната цена!

за 156 цата от подписа!
        Мерси!

Хвърли едно око на това. Подозирам, че причината за проблема ти е същата.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Kaкво точно липсва на мястото, където ляга кората ?
          ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Хвърли едно око на това. Подозирам, че причината за проблема ти е същата.
            Мерси ще пробвам може и това да е!
            Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 07:46. Основание: правопис от телефона!
            Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
            Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение

Kaкво точно липсва на мястото, където ляга кората ?
              Това е "нещото", което търсиш ...
              http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo...item20ddeb01bd
              ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Супер, благодарско
                ex - 147 16v multijet

Comment

• Колеги след като смених следните работи по предницата все още се чува потропване от към страната на шофьора като мина по неравности по пътя със по бърза скорост от 3-та предавка нагоре се чува това потропване, а нещата които стм сменил са:

Два долни носача
                  Два горни носача
                  Тампони на стабилизиращата щанга,
                  Две пружуни

Някакви идеи от какво може да е
                  Without heart we would be mere machines

Comment

• Беалети примерно.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

• Амортисьорите също се случва да тропат, по скоро почукват.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• И биалетите съм сменил, аз все си мисля че е от тампоните на двигателя

Comment

• Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
                          И биалетите съм сменил, аз все си мисля че е от тампоните на двигателя
                          Включи на първа, вдигни капака, лашкай колата напред- назад и чуй дали тропа нещо.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
                            И биалетите съм сменил, аз все си мисля че е от тампоните на двигателя
                            Колега тампоните на мотора можеш да пробваш да ги провериш като,включиш на 1-ва иподадеш газ до към 1600/2000 оборотаъщевремено држиш спирачката натисната и отпускаш рязко съединителя и пак го натискаш преди да е загаснала колата.Другия вариянт е в някой сервиз.
                            Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Колеги, къде се намират контактите за индикация за отворена врата на 156?

Send from my Moto G using Tapatalk.
                              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                Включи на първа, вдигни капака, лашкай колата напред- назад и чуй дали тропа нещо.
                                Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
                                Колега тампоните на мотора можеш да пробваш да ги провериш като,включиш на 1-ва иподадеш газ до към 1600/2000 оборотаъщевремено држиш спирачката натисната и отпускаш рязко съединителя и пак го натискаш преди да е загаснала колата.Другия вариянт е в някой сервиз.
                                Значи пробвах това което колегата lordliness каза да включа на първа и да лашкам. Резултата, че тропане не се чува просто двигателя от към страната на шофьора се надига нагоре.

Пробвах да включа на първа и при натисната спирачка и вдигане на обороти до 2000 с отпускане на съединителя
                                Резултата беше, че пак не се чуваше тропане, а само нещо като стържене

Comment

Working...
                                X